Юрій Георгійович Кривонос

Біографія

Народився 12 квітня 1939 року в м. Дебальцеве Донецької області. Закінчив середню школу (1956) в м. П’ятихатки Дніпропетровської області; Київський електромеханічний технікум залізничного транспорту (1959); проходив службу в лавах Радянської Армії (1959-1962). 
В 1967-1996 р.р. пройшов шлях від інженера до старшого наукового співробітника Інституту кібернетики імені В.М.Глушкова НАН України.

Наукова діяльність

Кривонос Ю.Г. – автор понад 200 наукових праць, в тому числі 14 монографій, 15 патентів і авторських свідоцтв. Працював над дослідженнями в галузі математичного моделювання та інформаційних комп’ютерних технологій. За його безпосередньої участі розроблено оригінальні методи послідовної ідентифікації математичних моделей хвильових і швидкоплинних фізичних та технологічних процесів, на основі яких розв’язано прикладні задачі розрахунку системи керування рівновагою плазмового шнура, індукційного утримання великих мас рідкого металу, диспергування металів за допомогою електроімпульсного розряду у воді тощо.

Коментарі

Популярні публікації